sâmbătă, 2 martie 2024

Sfaturi pentru cum să rămâi însărcinată mai ușor

Share

Multe femei își doresc foarte mult să rămână însărcinate, însă, din nefericire, acest lucru se întâmplă uneori mai greu. Multe trăiesc cu speranța că într-o zi se vor bucura de proprii copii și în acest timp încearcă să facă tot ce le stă în putință pentru asta. 

Atât în mediul online, cât și în viața reală, circulă tot felul de sfaturi utile, care pot contribui la împlinirea unui astfel de vis. Pe cele mai populare le vom discuta și noi în cele ce urmează. 

1. Mergeți la medic

Sănătatea este cea mai importantă când vine vorba de conceperea unui copil. Ambii parteneri ar trebui să meargă la medic, să facă analize amănunțite și să vadă dacă totul este în regulă. Uneori, copiii pot fi concepuți mult mai greu din cauza unor probleme de fertilitate a părinților, iar multe dintre acestea pot fi rezolvate destul de simplu.

Totodată, conceperea poate fi mai dificilă și din cauza unor carențe pe care le are organismul, carențe care pot fi aflate în urma unor analize medicale. 

2. Mențineți o viață sexuală activă

Ca și cuplu, dacă vreți să aveți un bebe este importantă să aveți o viață sexuală activă și regulată, mai ales în perioada în care femeia este fertilă. Află când ai ovulația și fiți cât mai activi în acea perioadă. 

Dacă ai ciclu menstrual regulat, sunt aplicații care te vor ajuta să calculezi automat zilele de ovulație, dacă nu, vei găsi în farmacii teste care să te ajute în acest sens. 

3. Adoptați un stil de viață sănătos

Este important ca ambii parteneri să aibă un stil de viață cât mai sănătos pentru a reuși conceperea unui copil într-un mod cât mai simplu, dar și sănătos. Copiii pot fi afectați de alegerile părinților chiar dinainte de a fi concepuți, deoarece o dietă necorespunzătoare poate afecta calitatea ovulelor și a spermei. 

Totodată, consumul de alcool sau tutun, consumul de substanțe toxice sau alte astfel de alegeri pot fi dăunătoare. 

4. Redu stresul – cel mai simplu răspuns la întrebarea cum să rămâi însărcinată

Foarte multe femei nu reușesc să rămână însărcinate deoarece sunt mult prea stresate, iar acest lucru afectează conceperea. Nu puține sunt cazurile în care unele femei au rămas însărcinate natural abia în momentul în care au obosit să mai încerce fel și fel de metode, s-au relaxat și nu s-au mai așteptat la nimic.

Motivele pentru care ești stresată pot fi multiple, de la probleme financiare, la probleme în familie, anumite boli, depresie sau alte gânduri. Trebuie să identifici unde este problema și să vezi ce poți face pentru a o rezolva. 

În cazul în care ești acaparată de stres, din varii motive, cel mai bine ar fi să apelezi la un psiholog. Un astfel de specialist te va ajuta să afli cauza exactă a problemelor tale legate de stress, cum să gestionezi totul mai bine și cum să te relaxezi cu adevărat.

5. Menține o greutate în parametri normali

Greutatea poate juca un rol important în ceea ce privește conceperea unui copil. Studiile au demonstrat faptul că atât supraponderalitatea cât și subponderalitatea pot afecta ciclul menstrual la femei, iar în momentul în care acesta nu se desfășoară în parametri normali, apar astfel de probleme. 

Încearcă să ai un stil de viață cât mai sănătos, să faci sport și să fii foarte atentă cu alegerile tale, pentru a avea o greutate normală. 

6. Nu te ridica din pat imediat după ce ai avut contact sexual

6. Nu te ridica din pat imediat după ce ai avut contact sexual

Sursa foto

Unii specialiști sunt de părere că pentru a crește șansele de a rămâne însărcinată nu trebuie să te ridici din pat imediat după ce ai avut contact sexual neprotejat, ba mai mult, să stai cu șoldurile pe o pernă. Acest lucru se pare că ar favoriza migrarea spermatozoizilor către vagin. 

Mare atenție însă, aceasta nu este cea mai bună alegere pentru femeile predispuse la infecții ale tractului urinar. Poți rămâne însărcinată și fără să rămâi în pat imediat după contactul sexual, deoarece alți specialiști sunt de părere că în urma ejaculării vor fi suficienți spermatozoizi care să rămână în vagin.

7. Ai grijă la ce medicamente iei

Dacă vrei să rămâi însărcinată este bine să fii puțin mai atentă și la medicamentele pe care le iei, deoarece unele dintre ele pot duce la uscarea colului uterin și acest fapt poate afecta fertilitatea. 

Evită în mod special ibuprofenul, antibioticele, diureticele și antihistaminicele, dar cel mai bine este să ceri părerea unui medic înainte. Sunt situații în care anumite probleme de sănătate netratate corespunzător pot afecta mai mult decât anumite medicamente.

8. Odihnește-te suficient

Se pare că odihna este și ea importantă când vorbim de dorința de a concepe un copil Medicii recomandă odihnă suficientă și de calitate, cel puțin 8 ore pe zi. 

Este important să dormi la ore decente și să te odihnești suficient dacă vrei să crești șansele de a rămâne însărcinată.

9. Ai în vedere vârsta

Ne place sau nu, vârsta joacă un rol important în ceea ce privește șansele femeii de a rămâne însărcinată, deoarece pe măsură ce organismul îmbătrânește, fertilitatea femeilor scade. Acest lucru se întâmplă începând cu vârsta de 30 de ani, deci, ideal ar fi să concepi copiii până în 30 de ani.

Conform cercetărilor făcute de-a lungul anilor, 90% dintre femeile cu vârste cuprinse între 19 și 26 ani au rămas însărcinate după 1 an de încercări și 98% după 2 ani. În ceea ce le privește pe femeile cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani, 82% dintre ele vor rămâne însărcinate în primul an și 90% după doi ani. 

Prin urmare, dacă vrei foarte mult să ai copii, va trebui să nu aștepți prea mult pentru asta, dacă vrei să îți crești șansele.

În ceea ce îi privește pe bărbați, nu sunt date clare care să demonstreze modul în care vârsta influențează în privința acestui aspect.

10. Limitează consumul de cofeină

Multe femei sunt băutoare de cafea și nu se pot lăsa de acest viciu. Sunt însă studii care au demonstrat că această băutură poate da probleme legate de fertilitate. Atenție însă, vorbim de cantități de cofeină mai mari de 500 mg. 

Aparent, femeile care consumă foarte multă cafea rămân însărcinate cu 9 luni mai târziu decât cele care nu au acest obicei. 

Acestea sunt cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont dacă vrei să rămâi însărcinată. Dezbate-le pe rând cu partenerul tău și găsiți soluții pentru a le pune în practică și pentru a reuși să concepeți cât mai rapid un bebe, dacă vă doriți asta.

Citește mai mult

Alte articole